Over Ecoterm

Ecoterm Gebouwen

De passie voor warmtepompen begint reeds in de jaren ‘70 bij vader Lucien Van de Velde. Tijdens de eerste oliecrisis plaatst hij de eerste warmtepompen. Als 12 jarige, mag zoon Luc Van de Velde, de eerste keer mee op onderhoud. Vader zegt : “Zoon, het laatste wat je moet controleren, is een onderdeel waar Danfoss op staat.”

In 1999 richt Luc Van de Velde Ecoterm op, met de bedoeling vanaf dan enkel nog warmtepompen te bouwen en plaatsen. Deze werden met het oog op betrouwbaarheid, zo veel mogelijk opgebouwd uit Danfoss componenten.

Ecoterm Opleidingslokaal

In 2005 plaatsen we meer dan 30 warmtepompen per jaar, en met het oog op de naderende EPB- regelgeving in 2006, besluiten we over te schakelen van zelfbouw naar een betrouwbare totaal leverancier: Danfoss.

In 2013 verhuizen we van Sint-Niklaas naar het industrieterrein te Lokeren. Ondertussen telt ons team 6 warmtepomp specialisten, en plaatsen we jaarlijks meer dan 70 installaties. Zowel Danfoss als Ecoterm hebben ondertussen meer dan 40 jaar ervaring met warmtepompen. The perfect match.

Particulier

Ontwerp, plaatsing en onderhoud van uw warmtepompsysteem. Alles met eenvoud en ervaring, zodat ook uw installatie de komende jaren optimaal rendeert.

Industrie

Hoe groter het gebouw, hoe groter de mogelijke besparing. Vermogens tot 1344kW zijn mogelijk.

Installateur

Ontwerp en leveren van alle materiaal, de installateur voert alles uit onder onze begeleiding. Wij doen de opstart. Meer info : Deltacore

Dimensionering

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij uw installatie perfect dimensioneren. Vloerverwarming, warmtepomp en warmtebron worden perfect op elkaar afgestemd.